For fagpersoner

Læs om faglige tilgange i Bo- og Støttecenter Herning.

Du kan orientere dig om ledige stillinger hos os eller et af de andre centre under ”Handicap og Psykiatri” på dette link: Herning Kommune - Ledige stillinger

Vi søger løbende nye kollegaer og vil glæde os over at modtage din ansøgning.

Vikarbank:

Har du et ønske om at blive vikar på handicapområdet i Herning Kommune?
Så kan du læse mere om vores vikarbank via dette link: Vikarbanken Herning Kommune

Som en del af Handicap og Psykiatri i Herning Kommune, arbejder vi ud fra en fælles kerneopgave, som lyder:

"Som borger i Herning Kommune kan du for en kortere eller længere periode af dit liv have brug for specialiseret hjælp fra handicap- og psykiatriområdet. Vores tilgang til samarbejdet med dig er, at vi har fokus på dine muligheder for at leve så selvstændigt som overhovedet muligt og leve dit liv på en måde, som giver livskvalitet og mening for dig.

Vi vil meget gerne arbejde sammen med dem, der betyder noget for dig.

Vi vil gøre meget for at du kan opleve samhørighed med andre mennesker og bevare kontakten til din egn, din familie og dine venner.

Vi går gerne nye veje, og forsøger os også med det, vi ikke har prøvet før.

Vi arbejder ud fra en balancemodel med et ligeligt fokus på menneske, faglighed og økonomi.

Det betyder at:

  • Vi lytter til dine ønsker, håb og drømme for dit liv
  • Du vil møde medarbejdere og ledere, der er dygtige. De fleste er veluddannede og en del har viden på ekspertniveau
  • Vi træffer økonomisk ansvarlige beslutninger"

Bo- og Støttecenter Herning har syv værdi- og normprincipper som tilsammen danner fundament og afsæt for de mål og visioner, der arbejdes efter i det pædagogiske samarbejde med borgerne.

Værdiprincipperne er dannet ud fra en kognitiv og anerkendende tilgang og kan beskrives med følgende begreber:

Størst mulig livskvalitet i hverdagslivet for den enkelte

Mening:

Det er vigtigt for ethvert menneske, at opleve mening med det man gør og i den kontekst man befinder sig. Hvis noget skal give mening er det vigtigt, at handling og kommunikation er rettet specifikt mod hvert enkelt persons interesser, håb og ønsker, samt fysiske og psykiske evner.

Ansvarlighed:

Ansvar handler om, at føle ansvar for sig selv. Det vil sige, at være indstillet på at tage ansvar for egne handlinger, tanker og følelser og heraf arbejde med ændring af uhensigtsmæssig adfærd. Dette indebærer, at opnå forståelse for sig selv og dermed blive i stand til at ændre uhensigtsmæssige adfærdsmønstre.

Respekt:

Hvert enkelte menneske kan forvente, at der vises respekt for dem som mennesker, men også at der forventes en gensidig respekt for andres liv, normer og værdier. Der skal være plads til forskellighed, og at forskellighed kan være en styrke.

Tryghed:

Tryghed og dynamik er vigtige for at fremme den enkeltes udvikling og identitet, idet den fælles udveksling af individuelle erfaringer kan skabe større forståelse og hermed mulighed for at fungere bedre i sociale sammenhænge.

Drømme:

Håb, ønsker og drømme i forhold til nutiden og fremtiden er vigtige elementer for at skabe mening i og med livet. Drømme giver håb, og håb er vigtig for at have ønsker for nutiden og fremtiden. Håb, ønsker og drømme bidrager til, at man kan føle livsglæde.

Livsglæde:

Et vigtigt element for dagligdagen er livsglæde. Livsglæde udløser energi. Livsglæde kan være medvirkende til, at den enkeltes hverdag får et positivt boost, og at svære problematikker minimeres eller glemmes for en stund.

Ærlighed:

Ærlighed handler om, at den enkelte har mod til at være ærlig omkring sig selv, og er villig til at arbejde med fokus på det, der er svært.  At turde arbejde på at forandre dagligdagens belastende mønstre og vaner.

Læs om de faglige tilgange i Bo- og Støttecenter Herning:

KRAP:

KRAP’s registrerings katalog tilbyder metoder til at hjælpe og støtte borgeren i, at erkende egne tankemønstre og handlinger for derefter at sætte borgeren i stand til, at ændre og erstatte disse med alternative tankemønstre og handlinger.

Udgangspunktet for KRAP er, at hvert individ selv konstruerer sin virkelighed ud fra en individuel tankegang. Hvis vi som professionelle skal hjælpe til at ændre en uhensigtsmæssig virkeligheds opfattelse for en borger, er det nødvendigt at arbejde med dennes tankegang.

Ordene bag bogstaverne:

Kognitiv eller kognition kan oversættes til tænkning/erkendelse. Ethvert menneske tolker sine oplevelser og tænker videre ud fra disse tolkninger. Disse tolkninger kommer i vid udstrækning til at bestemme følelser og adfærd og dermed menneskets trivsel.

Ressourcefokuseret betyder, at vi tager udgangspunkt i det, der lykkes. Der er fokus på menneskets ressourcer og på, hvordan det får brugt dem mest hensigtsmæssigt.

Anerkendende betyder, at vi ser mennesker som de er, og at vi møder dem som ligeværdige.

P’ står for pædagogik.

Den pædagogiske metode går ud på, at medarbejderne samarbejder med borgeren, hen imod at ændre/justere negative tankegange og utilsigtede mestrings strategier.

Det anerkendende og det ressourcefokuserede i metoden betyder, at vi anerkender, at alle mennesker gør det bedste de kan, ud fra de forudsætninger de har.

Når vi kombinerer ovenstående, har vi som professionelle et redskab til at ændre en situation. En borger, som eksempelvis tænker, ”verden er imod mig”, ”det kan jeg ikke” eller som mangler evnen til at forstå konsekvenserne af egne handlinger og valg, støttes i at øve nye konstruktive tankemønstre.  

Den relationelle professionelle anerkendende mindset, hvormed medarbejderne møder borgeren er, at borgeren ønsker udvikling, kan udvikles og at borger, netværk og støttepersoner i et samarbejde, kan indfri målet via vedvarende og vedholdende at have indsatsmål og delmål klart defineret.

Neuropædagogik:

Med neuropædagogikkens forståelsesramme som tilgang og KRAP som pædagogisk metode er det muligt, at tilbyde en helhedsorienteret kvalificeret pædagogisk støtte, så borgeren kan leve, et så selvstændigt liv med medansvar og medindflydelse som muligt.

Neuropædagogikken giver mulighed for, at inddrage viden om kognitive vanskeligheder hos den enkelte borger således, at den enkelte borgers kognitive styrker og svagheder medtænkes i tilrettelægningen af vejledningen og relations arbejdet. Kognitive funktioner omfatter evnen til, at være opmærksom, indlære, huske, bearbejde information samt løse problemer. Disse vanskeligheder inddrages såvel i planlægningen før et møde, i selve mødet og i de faglige refleksioner efterfølgende.

Den enkelte borgers funktionsniveau ses som et samspil af IQ, kognition, opvækst, tilknytningsmønstre, personlighed og eventuelle tillægsdiagnoser. Det neuropædagogiske perspektiv bidrager til, at se bagom adfærd og reaktioner, stille realistiske krav til den enkelte borger og lave løsningsmuligheder, der tager afsæt i borgerens kognitive vanskeligheder.

Tilgangen til hver enkelt borger er vigtig for, hvordan relations arbejdet fungerer. Her anvender personalet en anerkendende tilgang med baggrund i den neuropædagogiske tankegang samt KRAP, for at sikre sig, at borgeren føler sig set, hørt og forstået.

Vi ønsker hele tiden at udvikle og dygtiggøre os, så vi har de rette redskaber til at hjælpe borgerne bedst muligt. 

Derfor laves der også løbende vurderinger af, hvilke behov for kompetenceudvikling der opstår. Handicap og psykiatriafdelingen i Herning Kommune har deres egen planlægning, udvikling og læringscenter tilknyttet kaldet PULS, som vi samarbejder med at udvikle og tilrettelægge forløb. Desuden modtager vi også faglig supervision fra PULS.

Du kan læse mere om PULS her: PULS - Læringscenter

Vi vægter tværfaglighed højt og ansætter derfor forskellige faggrupper, for at vi kan supplere hinanden og tilbyde den bedst mulige støtte. 

Styrelsen for Patientsikkerhed offentliggør løbende alle tilsynsrapporter, som kan læses på deres hjemmeside: Tilsynsrapporter | Styrelsen for Patientsikkerhed

Tilsynsrapporterne er tilgængelige 3 år tilbage. 

For at finde en tilsynsrapport, kan du følge linket til hjemmesiden og enten skrive stedet i søgefeltet under overskriften "Søg efter tilsynsrapport" eller foretage filtreringer i "drop down" listen. Her kan du vælge "Behandlingssted eller plejeenhed" og "Kommune" for at komme tættere på det tilsyn, som du ønsker at se. 

Kontakt

Kirsten Nonbo
Centerleder

Mobil: 9359 4717
@: kirsten.nonbo@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Skriv via Borger.dk (Borger)

Skriv fra myndighed til myndighed

Giv os din feedback

Hvad synes du om siden?